حضور استیون پینکر Steven Pinker ، روانشناس دانشگاه هاروارد در پادکست تولیدی نشریه آپوریا، نشریه ای که از احیای « شبه علم سلسله مراتب نژادی» حمایت میکند، با انتقادات زیادی مواجه شده است .
این پادکست نشریه با شگرد « ایجاد مشروعیت از طریق ارتباط با چهره های جریان اصلی » بدنبال ترویج علمی بودن برتری طلبی نژادی است .
از نظر منتقدان این حضور پینکر، رفتارهای گذشته که در آن پینکر به دلیل ارتباطش با حامیان به اصطلاح «تنوع زیستی انسانی» مورد انتقاد قرار گرفته است؛ یادآوری می کند؛ موضوعی که سایر دانشگاهیان آن را احیای ذاتگرایی ژنتیکی نژادی و «نژادپرستی علمی» نامیدهاند.
عادیسازی سلسله مراتب نژادی بیولوژیکی
حضور پینکر نقطه عطف دیگری در تلاشهای بسیاری از افراد در سیلیکون ولی Silicon Valley ( مرکز فناوری های نوین در سانفرانسیسکو) ، رسانههای راستگرا و برخی از محافل علمی است که برای احیای نظریه های منسوخ در خصوص وجود سلسله مراتب نژادی بیولوژیکی تلاش می کنند.
پاتریک هرمنسونPatrik Hermansson ، پژوهشگر سازمان غیرانتفاعی ضد نژادپرستی Hope Not Hate در بریتانیا، گفت که «تصمیم پینکر برای حضور در Aporia، به عنوان یک بستر راست افراطی برای نژادپرستی علمی، خدمتی ارزشمند به یک نشریه افراطی است که محتوای آن را مشروعیت میبخشد و مخاطبان جدیدی را جذب میکند.»
وی افزود: «پینکر با اعطای اعتبار هاروارد خود به Aporia، به عادیسازی و گسترش ایدههای خطرناک و بیاعتبار نژادی کمک میکند.»
گاردین با استفاده از آدرس ایمیل استیون پینکر در هاروارد برای دریافت دیدگاه او تماس گرفت، اما پاسخی دریافت نکرد. پینکر همچنین هنگامی که از طریق دفتر مطبوعاتی این دانشگاه یا ناشرانش با او تماس گرفته شد، پاسخی نداد.
در این پادکست یک ساعته که این هفته منتشر شد، پینکر در بحثی گسترده درباره پیشرفت اقتصادی، هوش مصنوعی و سیاست اجتماعی با میزبانی نوآ کارل Noah Carl شرکت کرد.
در این پادکست، پینکر با ادعاهای چارلز موری Charles Murray ، نویسنده کتاب The Bell Curve)منحنی بل) ابراز موافقت کرد. موری یک چهره برجسته در جنبش «تنوع زیستی انسانی» است که به دنبال ترویج نظریههای هوش مبتنی بر نژاد است، و مانند پینکر، یک بار در فهرست طرفداران نظریه «تنوع زیستی انسانی» که توسط استیو سایلر Steve Sailer گردآوری شده بود، حضور داشته است.
وقتی کارل «شواهد جمعآوری شده توسط جامعهشناسانی مانند چارلز موری را ذکر کرد که نشان میدهد بخشی از هم پاشیدگی خانواده در برخی جوامع در آمریکا احتمالا به این دلیل است که دولت نقش سنتی پدر را به عهده گرفته است»، پینکر پاسخ داد: «من فکر میکنم این یک مشکل است.» او افزود: «همانطور که موری و دیگران مینویسند، این یک پدیده طبقاتی بسیار متفاوت است.»
شبکه گسترده حامیان شبهعلم نژادی
گزارش گاردین در اکتبر ۲۰۲۴ نشان داد که Aporia در یک شبکه گستردهتر از گروهها و افراد فعال است که به دنبال عادیسازی شبهعلم نژادی هستند. این طرح تا زمانی که با اندرو کانرو Andrew Conru ، کارآفرین فناوری آمریکایی، برای اظهار نظر در مورد این گزارش تماس گرفته شد، به طور محرمانه توسط وی تامین مالی میشد.
سردبیران Aporia با افراطگرایان راست افراطی، از جمله اریک آهرنس Erik Ahrens ، که مقامات آلمانی او را «افراطگرای راستگرا» با خطر «بسیار بالا» معرفی کردهاند، در ارتباط هستند.
این تحقیق همچنین نشان داد که Aporia به بنیاد تنوع انسانی (Human Diversity Foundation) ، یکی از شرکتهای Wyoming LLC وایومینگ ال ال سی که در سال 2022 توسط امیل کرکگارد Emil Kirkegaard، کارشناس دانمارکی که دارای گرایشات نژادی هست و سالها به دنبال دسترسی به مجموعهدادههای ژنتیکی بوده و مدیر بسترهای انتشاراتی از جمله OpenPsych و Mankind Quarterly که به شبکه محققان علم نژاد خدمات میدهند، تعلق دارد.
همین گزارش نشان داد که در مکالمات محرمانه ضبط شده، متیو فراست Matthew Frost ، یکی از بنیانگذاران Aporia، جاهطلبیهای خود را برای «تبدیل شدن این نشریه به بستری بزرگتر، تبدیل شدن به یک اندیشکده سیاستمحور و نفوذ به موسسات سنتی» ابراز کرد.
کارل، که به عنوان سردبیر Aporia معرفی شده است، در سال 2019 از یک بورسیه دانشگاه کمبریج ، پس از تحقیقاتی که نشان داد او مقالاتی را با همکاری افراطگرایان جریان راست افراطی منتشر کرده است، اخراج شد. او حداقل دو بار در کنفرانس اصلاح نژادی لندن در مورد هوش سخنرانی کرده و در یک مقاله در سال 2016 نوشت که کلیشههای ضد مهاجرتی در رابطه با تمایل مهاجران به جرم و جنایت «به طور منطقی دقیق» هستند.
برنامه کنفرانس 2016 که کارل در آن شرکت کرد، شامل نقل قولی از ادوارد سورندایک Edward Thorndike، روانشناس اوایل قرن بیستم بود که میگفت: «پرورش انتخابی میتواند توانایی انسان برای یادگیری، حفظ عقل، ارج نهادن به عدالت یا شاد بودن را تغییر دهد.»
ملیگرایان سفیدپوست شناخته شده
پادکست Aporia قبلاً ملیگرایان سفیدپوست برجستهای را از جمله هلموث نیبورگHelmuth Nyborg ، روانشناس دانمارکی که در سال 2006 به دلیل تحقیقاتش در مورد ارتباط جنسیت و هوش، از سمت استادی در دانشگاه آرهوس Aarhusتعلیق و سپس دوباره بکارگیری شد، و در سال 2017 در کنفرانس ملیگرایی سفیدپوستی با نام رنسانس آمریکایی American Renaissance سخنرانی کرد، برجسته سازی کرده است.
نیبورگ در حضور خود در Aporia، مهاجرت و جرم و جنایت را به هم مرتبط کرد و ادعا کرد که «هرچه یک جمعیت از نظر ژنتیکی ناهمگونتر باشد، از نظر بینظمی اجتماعی، یا آنچه آن را اختلال اجتماعی، جرم و جنایت و غیره مینامید، بحرانیتر میشود.»
انتقادات به پینکر
پینکر به عنوان نویسنده کتابهای پرفروش از جمله The Better Angels of Our Nature و Enlightenment Now در جهان مشهور است. آثار او بر موضوعاتی از جمله تواناییهای شناختی جهانی انسان و کاهش خشونت در طول زمان تأکید کرده و قبلاً از «برابری عادلانه رنگینپوستان» حمایت کرده است.
با این حال، حضور او در Aporia، الگوی جنجالبرانگیزی را در مورد ارتباطاتش با شخصیتهایی که از اصلاح نژاد و نژادپرستی علمی حمایت میکنند، از جمله استیو سایلرSteve Sailer ، القا میکند. پینکر مقالهای از سایلر را در مجموعهای از نوشتههای علمی آمریکایی گنجانده بود. طبق کتاب Superior اثر آنجلا ساینی Angela Saini، پینکر به نوبه خود یکی از شرکتکنندگان اولیه در گروه بحث درباره تنوع زیستی انسانی سایلر بود. ارتباطات او با سایلر انتقاداتی را از نویسندگان دیگری از جمله مالکوم گلدول Malcolm Gladwell به همراه داشت.
گاردین قبلاً در مورد مطرح شدن سایلر، که یک «برتریطلب سفیدپوست» و «حامی نژادپرستی علمی» است، توسط انتشارات راست افراطی Passage Press گزارشی تهیه کرده است
یک مطالعه آکادمیک در سال 2021 که توسط دانشگاهیان UCLA انجام شد، پینکر را به عنوان یکی از «میانهروهای سیاسی» معرفی کرد که «در مشروعیت بخشیدن به ایدههای جنبش تنوع زیستی انسانی نقشی ایفا کردهاند»، به گونهای که به ملی گرایان سفیدپوست سود رسانده است، گرچه خودشان از حامیان اصلی آنها نبودهاند.
هرمنسونHermannson ، پژوهشگر سازمان غیرانتفاعی "امید و نه نفرت" Hope Not Hate، گفت: «با توجه به پوشش خبری که Aporia دریافت کرده و لیست طولانی مشارکتکنندگان نژادپرست آن، برای پینکر دشوار است که ادعا کند ناآگاهانه با آن همکاری کرده است.»
گاردین