نشستی با عنوان «هندو – مدیترانه ای: رادیکالیزم و حقوق بشر» در حاشیه پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو برگزار شد. 

سایت Greek City Times (GCT) در گزارشی  با عنوان "هندو – مدیترانه ای: اقلیت ها از سوریه تا بنگلادش در معرض تهدید هستند"، با اشاره نقض حقوق علویان ، شیعیان و کردها و سایر اقلیت ها در سوریه تحت حاکمیت هیات تحریرالشام وابسته به ترکیه ، اینطور وانمود کرد که تمامی کشورهای اسلامی منطقه به نقض حقوق اقلیت ها متهم هستند.   

این سایت نوشت: « جنگ روسیه و اوکراین و جنگ اسراییل با حماس موجب غفلت از منطقه هندو – مدیترانه ای شده است. طالبان در افغانستان از این غفلت برای کسب شناسایی جهانی استفاده می کند. هیچ توجه به اقلیت هایی که این کشور را ترک کرده اند، نمی شود. خشونت علیه اقلیت هندو، مسیحی و احمدیه  در پاکستان در حالی که پاکستان از یک بحران سیاسی به بحران دیگر حرکت می کند، در حال افزایش است. داستان های وحشتناک مشابهی پس از تغییر حکومت در بنگلادش که باعث شد محمد یونس برنده جایزه نوبل جایگزین شیخ حسینه رهبر منتخب در داکا شود، نقل می شود. هندوها، بودایی‌ها، مسیحیان مورد هدف قرار می‌گیرند، کسب‌وکارشان نابود می‌شود، رهبرانشان به اتهامات واهی دستگیر می‌شوند.  از اقیانوس هند تا مدیترانه، این داستان در سوریه توسط هیات تحریرالشام وابسته  به ترکیه تکرار می شود.  اقلیت‌ها از جمله کردها، علوی‌ها، شیعیان فشارهای رژیم جدید را نمی‌پذیرند و خود را درگیر مواجهه با حکومت جدیدی می‌بینند که بی‌رحمانه‌تر از حکومتی باشد که جایگزین آن شده است. علاوه بر اقلیت‌های مذهبی و قومی، گروه‌های آسیب‌پذیر، زنان و کودکان هستند که بیشترین آسیب را از این گروه‌های رادیکال می بینند.

 برای آشکار کردن رنج این گروه‌های مختلف، میزگردی با عنوان «هندو– مدیترانه ای: رادیکال‌سازی و حقوق بشر» در سازمان ملل متحد در ژنو در طول پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر در ۲۵ مارس توسط Villages Unies با همکاری CAP Liberté de Conscience برگزار شد. در این نشست، کاسسی اسیومل  Kossi Essiomle فعال حقوق بشری به نمایندگی از  (Villages Unis) بر اهمیت افزایش آگاهی در مورد آزار و اذیت مستمر گروه های آسیب پذیر تأکید کرد و اشاره کرد که "جامعه بین المللی باید برای حمایت از اقلیت ها و اطمینان از رعایت حقوق آنها اقدام کند."  تیری واله Thierry Valle ، فعال حقوق بشری به نمایندگی از (CAP Liberté de Conscience) نیز گفت: "حفاظت از حقوق بشر ستون فقرات هر دموکراسی است و مسئولیت جمعی ما دفاع از آنها در برابر هر گونه افراط گرایی است که آزادی و کرامت را تهدید می کند."

نایک گروپیونی، عضو پارلمان ایتالیا در این نشست گفت: "در افغانستان، ما شاهد بازگشت رژیمی هستیم که چندین دهه از دستاوردهای مدنی زنان را در عرض چند ماه محو کرده است."



https://irrcmr.com/post/458