به دنبال شکایت حزب ضد مهاجرتی«آلترناتیو برای آلمان» (AfD) ، سازمان اطلاعات آلمان طبقهبندی این حزب به عنوان «افراطی» را به حالت تعلیق درآورد.
حزب راست افراطی Alternative für Deutschland به دلیل قرار گرفتن نام این حزب در طبقه بندی احزاب افراطگرا در فهرست سازمان اطلاعات آلمان، اقامه دعوی کرده بود.
اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان اعلام کرد که این طبقهبندی را تا زمان رسیدگی قضایی معلق خواهد کرد.
سرویس اطلاعات داخلی آلمان نیز اعلام کرد برای طبقهبندی حزب ضد مهاجرتی آلترناتیو برای آلمان (AfD) به عنوان یک جنبش "راست افراطی"، منتظر رای دادگاه خواهد بود.
اعلام تعلیق پس از آن صورت میگیرد که این حزب در شهر کلن در غرب آلمان علیه اقدام سرویس اطلاعاتی داخلی اقامه دعوی کرد و حامیان حزب مدعی فشار با انگیزه سیاسی شدند.
مقامات آلمانی این ادعا را رد کرده و از اقدامات تحریک آمیز مستمر این حزب علیه پناهندگان و مهاجران و اقلیت هادر آلمان انتقاد قرار کردند.
طی ماه های گذشته، حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) چالش قانونی جدی علیه سرویس اطلاعات داخلی آلمان به دلیل طبقه بندی این حزب راست افراطی به عنوان یک سازمان "افراطی" آغاز کرده است.
تینو کروپالا و آلیس وایدل، رهبران مشترک حزب گفتند: "ما با دادخواست خود، علامت روشنی را علیه سوء استفاده از قدرت دولتی برای مبارزه و حذف مخالفان ارسال میکنیم" .
رهبران این حزب ادعا کردند که این طبقهبندی تلاشی برای "تحریف رقابت دموکراتیک و سلب مشروعیت از میلیونها رای" است.
این طبقهبندی به سازمان اطلاعات آلمان این قدرت را میدهد که AfD، بزرگترین حزب مخالف در پارلمان را تحت نظر داشته باشد. این اختیارات شامل رصد ارتباطات حزب است.
یک گزارش 1100 صفحهای غیر قابل انتشار که توسط سرویس اطلاعات داخلی تهیه شده است تایید می کند که AfD یک سازمان نژادپرست ضد مهاجرتی و علیه اقلیت مسلمان در آلمان می باشد.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا طبقه بندی این حزب به عنوان افراط گرا را "استبداد در لباس مبدل" خوانده است.
در پاسخ، وزارت امور خارجه آلمان در شبکههای اجتماعی پست گذاشت: "این دموکراسی است" و "این تصمیم نتیجه یک تحقیق کامل و مستقل برای حفاظت از قانون اساسی و حاکمیت قانون ما است".
این وزارتخانه اعلام کرد که دادگاههای مستقل حرف آخر را خواهند زد و افزود: "ما از تاریخ خود آموختهایم که باید جلوی افراط گرایی را گرفت."
در همین حال، دولت آلمان در واکنش به انتقاد دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا از این طبقهبندی، پیشنهاد کرد که مقامات واشنگتن که خود متهم به نژادپرستی هستند، تاریخ را مطالعه کنند.
کاخ کرملین روسیه نیز در انتقاد از اقدام علیه AfD، که به طور مرتب روایتهای روسیه در مورد جنگ در اوکراین را تکرار میکند، اقدام سازمان اطلاعات آلمان را یک روند گستردهتر "اقدامات محدودکننده" علیه جنبشهای سیاسی در اروپا خوانده است.