تفاهم نامه همکاری میان «مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی» و «مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها» به امضاء رسید.
بر اساس این گزارش، با حضور جمعی از اندیشمندان حقوقی، تفاهمنامه همکاری میان «مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی» و «مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها» در تالار سلام دانشگاه شهید بهشتی، به امضاء رسید.
این تفاهمنامه در یک مقدمه و 17 ماده و به منظور همکاری در ارتقاء و ترویج مطالعات دانشگاهی و پژوهشی در حوزههای حقوق بشر، حقوق اقلیتها و اقوام منعقد گردیده است.
برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی، همکاری های پژوهشی و علمی، برگزاری کنفرانسهای مشترک در حوزه حقوق بشر و حقوق اقلیتها، حمایت از پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی مرتبط، همکاری در ترجمه و انتشار مقالات و کتب، همکاری در انتشار دو فصلنامه علمی، تبادل نتایج طرح های پژوهشی، تولید محتواهای آموزشی چند رسانه ای در حوزه حقوق بشر و اقلیت ها، همکاری در سمپوزیوم ها و نشست های منطقه ای و بین المللی از جمله موارد مهم این تفاهمنامه می باشد.
در جریان امضای این تفاهم نامه، دکتر مهدی نورایی سرپرست معاونت علمی «مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی» دانشگاه شهید بهشتی و دکتر احمد کاظمی رئیس مرکز پژوهشی حقوق اقلیتها، بر اهمیت همکاریها در تقویت مطالعات علمی در حوزه حقوق بشر، حقوق اقلیت ها، صلح و دموکراسی تاکید کردند.
شایان ذکر است کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو، پس از انعقاد تفاهم نامه بین سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و دانشگاه شهیدبهشتی در بهار 1380 در دانشکده حقوق این دانشگاه تاسیس شد. این کرسی تنها کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در منطقه خلیج فارس میباشد که در حال حاضر با پنچ گروه پژوهشی و آموزشی شامل گروه های حقوق بشر، صلح و حقوق بشردوستانه، دموکراسی، فلسفه حقوق و دین، و اخلاق زیستی فعالیت می نماید.
بر اساس این گزارش، «مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها» در سال 1402 بمنظور ترویج مطالعات حقوقی، علمی و دانشگاهی پیرامون اقلیت ها و اقوام و به ابتکار تعدادی از اساتید برجسته دانشگاههای ایران در حوزه حقوق بین الملل و حضور نمایندگان و پژوهشگرانی از اقلیت ها و اقوام، و پس از طی مراحل علمی، دانشگاهی و اداری لازم و کسب مجوز و استانداردهای علمی مورد نیاز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اداره ثبت شرکت ها در تهران به آدرس اینترنتی irrcmr.com تاسیس شد. اعضای موسس این مرکز دارای کتب و مقالات متعددی درباره حقوق اقلیت ها به زبان های فارسی، انگلیسی و فرانسوی هستند.
https://chpd.sbu.ac.ir/fa