مؤلف:  محمدمهدی یوسفی
ناشر: سنا گستر
زبان: فارسی
سال چاپ: 1395
نوبت چاپ: 1
تعداد صفحات: 294

چکیده:
ایران، کشوری است که دارای اقلیت­های متنوع است. اقلیت­های مذهبی و قومی از قرون متمادی در کنار هم در این کشور زندگی می­کرده­اند. از این اقلیت­ها می­توان به قومیت­های آذری ، لر، تالشی، ترکمن، عرب، بلوچ و...، اشاره کرد. از نظر مذهبی نیز اقلیت­های عمده کشور عبارتند از : اهل­تسنن که خود دارای چهار شاخه حنبلی، مالکی، حنفی و شافعی هستند؛ مسیحیان که به شاخه­های آشوری و ارمنی تقسیم می­گردند و زرتشتیان و یهودیان.
بدون شک هر کشور غیر از آن¬چه در قواعد بین¬الملل برای اقلیت¬ها آمده است، خود نیز در داخل براساس قوانین داخلی¬اش جایگاه¬هایی را برای اقلیت¬هایش در نظر گرفته است. بر همین مبنا این کتاب شامل هفت فصل است، که ¬فصل اول، به مباحث نظری¬ای چون؛ طرح مسئله(بیان موضوع)، تعاریف مربوط به مفاهیم، دیدگاه-های نظری و روش¬شناسی می¬پردازد. در فصل¬دوم این مطالعه، ¬سنخ¬شناسی اقلیت¬ها در ایران و در فصل¬سوم به تحلیل جامعه¬شناختی چرخه تشدید کننده محرومیت اقلیت¬ها پرداخته شده است. فصل¬چهارم به ¬مسئله¬ اقلیت¬ها و نابرابری اجتماعی پرداخته است. در فصل¬پنجم و ششم کتاب، به ترتیب به حقوق اقلیت¬ها در ایران و مسئله اقلیت¬ها در تاریخ ایران پرداخته شده ¬¬است. فصل¬هفتم کتاب ¬نیز، اقلیت¬ها پس از پیروزی انقلاب را مطمح نظر قرار داده¬ است. 
این کتاب، حاصل تحقیقات متعددی است که طی سال¬های گذشته صورت گرفته است. کتاب ضمن معرفی اقلیت¬ها و هم¬چنین بیان قوانین و مقررات داخلی و بین المللی، میزان عملیاتی شدن این قوانین را نیز بررسی می¬کند، که شرح آن هر چند مختصر در فصل ¬آخر آمده است.