توییت نفرت تانجو اوزجان، شهردار شهر بولو و نماینده پیشین مجلس ترکیه ، با مضمون توهین‌آمیز نسبت به ارامنه، با موجی از انتقادات مواجه شد. 

اوزجان در توییتی خطاب به عبدالله اوجالان، رهبر محبوس پ.ک.ک، نوشت: «کاش پدرت که ارمنی بود، دو ثانیه زودتر اقدام می‌کرد و تو هرگز متولد نمی‌شدی.»

 این جملات که «ارمنی بودن» را به عنوان توهین به کار برده بود، نه‌تنها واکنش منفی از سوی گروه‌های حقوق بشری و نخبگان فرهنگی را برانگیخت، بلکه باعث خشم گسترده و بی‌سابقه اکثریت جامعه ارمنی ترکیه شد.

 رهبران دینی، نهادهای مدنی، چهره‌های فرهنگی و شهروندان ارمنی در شهرهای مختلف ترکیه با انتشار بیانیه‌هایی رسمی و پیام‌هایی در فضای مجازی، این اظهارات را «نژادپرستی سیستماتیک» نامیدند. 

ساهاک ماشالیان، رهبر ارامنه ترکیه، ضمن محکومیت این سخنان نژادپرستانه، هشدار داد: «جامعه ارمنی ترکیه، که قرن‌هاست در این سرزمین ریشه دارد، چنین زبانی را توهین نه‌فقط به خود، بلکه به ارزش‌های انسانی می‌داند.» 

«ازهل»، خواننده ترکیه ای نیز ضمن تقبیح جملات نفرت پراکنانه تانجو اوزجان گفت: «هیچ‌کس حق ندارد با پنهان شدن پشت هویت ترکی، دیگر اقوام را تحقیر کند. نه به ترک توهین می‌کنم، نه اجازه می دهم به ارمنی توهین شود.»

ارامنه یکی مهمترین اقلیت های قومی و مذهبی ترکیه هستند که بر اساس گزارش سازمان های بین المللی با نقض گسترده حقوق فرهنگی ، مذهبی و زبانی مواجه هستند ، بطوریکه پرونده های متعددی در این خصوص در دیوان اروپایی حقوق بشر علیه دولت آنکارا وجود دارد . 

مرکز بین المللی عدالت انتقالی مستقر در نیویورک در سال 2008 پس از بررسی شواهد کشتار 1915 ارامنه مطابق با مفاد کنوانسیون 1948 سازمان ملل در خصوص ژنوساید، اعلام کرد کشتار ارامنه در سال 1915 مصداق نسل کشی می باشد . 

در قانون اساسی ترکیه اقلیت ها نفی شده اند و ترکیه تنها کشور جهان است که به اعلامیه 1992 سازمان ملل در خصوص اشخاص متعلق به اقلیت های مذهبی ، قومی ، زبانی و ملی رای منفی داده است .    

پس از تحولات سال 1915 و مهاجرت اجباری ارامنه ، تعداد زیادی از ارامنه ترکیه مجبور به پنهان کردن هویت خود شدند که به آنها ارامنه کریپتو crypto-Armenians  گفته می شود. 



https://irrcmr.com/post/450