هند مدعی نقض حقوق اقلیت های هندو و بودایی در بنگلادش و پاکستان و افغانستان می شود و نظام های سیاسی این کشورها را  به نقض نظام مند حقوق اقلیت ها متهم می کند. 

در مقابل ، اقدامات  حزب حاکم در هند، BJP ( باهاراتیا جاناتا پارتی) که به عنوان یک حزب دست راستی هندوی افراطی که حقوق مسلمانان را نقض می کند، مورد اعتراض همسایگان این کشور از جمله بنگلادش و پاکستان می باشد. 

ویکرام میسری Vikram Misri، وزیر خارجه هند ( Foreign Secretary ) ، در 4 آوریل در کنفرانس خبری گفت : در حاشیه نشست سران کشورها عضو گروه Bimstec در اواخر ماه مارس در تایلند، نانندرا مودی، نخست وزیر هند در دیدار با محمد یونس، رییس اجرایی موقت بنگلادش، درباره وضعیت امنیت اقلیت ها از جمله هندوها در بنگلادش ابراز نگرانی کرد. 

همچنین، دکتر اس جایشانکار  Dr. S Jaishankar ، وزیر مسایل برون مرزی ( External Affairs Minister Dr. S Jaishankar ) در روز 29 مارس در گفتگو با خبرنگاران پاکستان را به نقض حقوق اولیه هندوها، سیک ها  و مسیحیان و فرقه احمدیه متهم کرد و اعلام کرد که این مساله را در سطوح بین المللی مطرح خواهد کرد.

 وزارت خارجه پاکستان در واکنشی تند تاکید کرد :"هند هیچ حقی برای سخن گفتن درباره اقلیت ها ندارد." 

کرن ریجیو  Kiren Rijiju، وزیر امور اقلیت های هند ( Union Minorities Affairs Minister ) نیز در سوم آوریل در جریان مذاکرات مربوط به لایحه ( Waqf Bill ) در مجلس هند گفت : « در دنیا هیچ جایی مانند هند برای اقلیت ها امن نیست. هند برای اقلیت ها امن است، زیرا اکثریت در هند سکولار است. برخی  ها گفته اند که اقلیت ها در هند در امنیت نیستند. این موضع کاملا نادرست است. هیچ جایی امن تر از هند برای اقلیت ها وجود ندارد. من هم یک اقلیت هستم و همه ما بدون هیچ ترسی و با افتخار اینجا زندگی می کنیم. هر زمان که یک جامعه اقلیت با آزار و اذیت در کشور خود مواجه می شود، برای پناه گرفتن به هند می آید، دالایی لاما و جامعه تبتی، اقلیت های پاکستان، بنگلادش، افغانستان، میانمار و سریلانکا را  می توان ذکر کرد.  اقلیت های بنگلادش، پاکستان و افغانستان پس از مواجهه با آزار مذهبی در کشورهای متبوع خود به هند آمدند. چگونه می توان گفت که اقلیت ها در هند امن نیستند؟ این حرف خیلی خیلی اشتباه است. نسل آینده هرگز شما را نخواهد بخشید. اقلیت ها در هند در امنیت هستند. زیرا اکثریت کشور کاملاً سکولار هستند. چنین وضعیتی در پاکستان، بنگلادش و افغانستان نیست. اما، با وجود این شما ما را متهم می کنید. حتی جوامع کوچک اقلیت مانند پارسی ها در هند امن هستند و همه اقلیت ها در اینجا با افتخار زندگی می کنند.» 

بنظر می رسد بروز برخی اختلافات قومیتی و مذهبی در بنگلادش، پاکستان، افغانستان و به قدرت رسیدن برخی گروه های افراطی نظیر هیات تحریر شام در سوریه که ملهم از سازمان اخوان المسلمین و وابسته به ترکیه می باشد، موجب شده است که هند و سایر کشورهای مدعی حقوق بشر و حقوق اقلیت ها، موضوع نقض حقوق اقلیت ها در کشورهای اسلامی منطقه جنوب و غرب آسیا را مطرح و آن را  به اسلامی بودن این کشورها نسبت دهند. 

منابع هندی حتی تشدید مقابله دولت پاکستان با تروریست های بلوچ Baloch Yakjehti Committee (BYC) پس از حمله تروریست های بلوچی به قطار مسافربری در 11 مارس 2025 را به عنوان سرکوب فعالان بلوچ و ناپدید شدن آنها توسط اداره مبارزه با تروریسم پاکستان قلمداد کرده اند. 

دکتر س جایشانکار وزیر مسایل برون مرزی هند گفت: "ما به دقت رفتار با اقلیت ها را در پاکستان دنبال و پیگیری می کنیم. در فوریه (2025)، 10 مورد خشونت علیه جامعه هندو و سه مورد مربوط به جامعه سیک رخ داد. دو مورد در مورد جامعه احمدیه و یک مورد مربوط به جامعه مسیحی بود. ما این موارد را بررسی می کنیم. آزار و اذیت اقلیت ها و نقض سیستماتیک ارزش های دموکراتیک از سیاست های دولت پاکستان دیده می شود. هند نمی تواند رویکرد واپسگرای پاکستان را تغییر دهد."

در همین ارتباط،   میزگردی با عنوان «هندو – مدیترانه ای: رادیکال‌سازی و حقوق بشر» در 25 مارس و در حاشیه پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو برگزارشد . برخی از منابع هندی  در اخبار  جهت دار تحت عنوان "هندو – مدیترانه ای: اقلیت ها از سوریه تا بنگلادش در معرض تهدید هستند"، با اشاره  به نقض حقوق علویان و شیعیان در سوریه توسط هیات تحریرالشام ، تمامی کشورهای مسلمان منطقه را به نقض حقوق اقلیت ها متهم کردند.  

 سایت GCT نوشت: « جنگ روسیه و اوکراین و جنگ اسراییل با حماس موجب غفلت از منطقه هندو – مدیترانه ای شده است. طالبان در افغانستان از این غفلت برای کسب شناسایی جهانی استفاده می کند. هچ توجهی به اقلیت هایی که این کشور را ترک کرده اند، نمی شود. خشونت علیه اقلیت هندو، مسیحی و احمدیه  در پاکستان در حالی که پاکستان از یک بحران سیاسی به بحران دیگر حرکت می کند، در حال افزایش است. بعد از تغییر دولت در بنگلادش هندوها، بودایی‌ها، مسیحیان مورد هدف قرار می‌گیرند، کسب‌وکارشان نابود می‌شود، رهبرانشان به اتهامات واهی دستگیر می‌شوند.  از اقیانوس هند تا مدیترانه، این داستان در سوریه توسط هیات تحریرالشام تکرار می‌شود.   اقلیت‌ها از جمله کردها، علوی‌ها، شیعیان فشارهای رژیم جدید را نمی‌پذیرند.»


https://irrcmr.com/post/457