گزارش‌های تهیه شده توسط «کارگروه های مبارزه با تعصبات ضداسلامی، ضد فلسطینی و ضد یهودی» دانشگاه هاروارد آمریکا نشان می‌دهد که دانشجویان با تعصبات ضداسلامی و یهودی‌ستیزانه مواجه هستند.

آلن گاربر Alan Garber رئیس دانشگاه هاروارد در تشریح این گزارشها می‌گوید برخی از دانشجویان گزارش داده‌اند که به دلیل هویت و باورهایشان «به حاشیه زندگی دانشگاهی رانده می‌شوند».

دو گزارش تهیه شده توسط کارگروه‌های دانشگاه هاروارد نشان داد که دانشجویان و کارکنان با تعصبات ضداسلامی و همچنین رویکردهای ضدصهیونیستی که در آمریکا به آن یهودی‌ستیزی گفته می شود، مواجه شده‌اند.

انتشار این گزارش‌ها پس از ایجاد کارگروه‌های جداگانه در سال 2024 برای مبارزه با «تعصبات ضداسلامی، ضدعربی و ضد فلسطینی» و همچنین «یهودی‌ستیزی و تعصبات ضداسرائیلی» در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی بر سر نسل کشی اسرائیل در غزه صورت می‌گیرد.

این گزارش‌ها همچنین در حالی منتشر می‌شود که دانشگاه هاروارد درگیر یک دعوای حقوقی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، بر سر تصمیم دولت او برای مسدود کردن بیش از دو میلیارد دلار بودجه دانشگاه است، اقدامی که ترامپ مدعی است در پاسخ به یهودی‌ستیزی افسارگسیخته در دانشگاه انجام شده است.

آلن گاربر، رئیس دانشگاه هاروارد، در بیانیه‌ای در خصوص این گزارش ها گفت که «اعضای جوامع مسلمان، عرب، فلسطینی و حامیان فلسطین گزارش داده‌اند که احساس قضاوت، تحریف و قرار داشتن در جوّ خفقان می‌کنند» و اعضای جوامع یهودی، و صهیونیستی  نیز گزارش داده‌اند که «نمادهای آشکار هویت خود را پنهان می‌کنند تا از رویارویی اجتناب کنند.»

رییس دانشگاه هاروارد افزود: « برخی از دانشجویان گزارش داده‌اند که به دلیل هویت یا اعتقاداتشان، توسط دیگر دانشجویان طرد شده و به حاشیه زندگی دانشگاهی رانده می‌شوند که در این فرآیند، حس مشترک شان از جامعه از بین می‌رود.»

کارگروه مبارزه با تعصبات ضداسلامی، ضدعربی و ضد فلسطینی اعلام کرد: یک «حس عمیق هراس» در میان دانشجویان و وضعیتی از «عدم اطمینان، طرد‌شدگی، تهدید و انزوا» در دانشگاه مشاهده می شود. زنان مسلمان که حجاب می‌پوشند و دانشجویان طرفدار فلسطین که چفیه می‌پوشند، درباره مواجهه با آزار کلامی، تروریست خوانده شدن و حتی تف کردن به آنها، صحبت کردند.»

این کارگروه افزود: «موضوع داکسینگ (doxxing) به‌ویژه به عنوان یک نگرانی مهم برجسته شد که نه تنها بر امنیت فیزیکی و بهزیستی روانی، بلکه بر چشم‌اندازهای شغلی آینده نیز تأثیر می‌گذارد.» داکسینگ به اقدام برای افشای اطلاعات شخصی یا شناسایی یک فرد به صورت آنلاین اشاره دارد.

تقریباً نیمی از دانشجویان و کارکنان مسلمان مورد بررسی گزارش داده‌اند که از نظر قیزیکی در محوطه دانشگاه احساس ناامنی می‌کنند. 92 درصد از دانشجویان و کارکنان مورد بررسی در آمریکا گفته‌اند که معتقدند به دلیل ابراز نظر سیاسی با مجازات‌های حرفه‌ای یا تحصیلی مواجه خواهند شد.

این کارگروه به نقل از یک دانشجوی مسلمان ناشناس نوشته است: «ما به عنوان دانشجویان مسلمان در ترس دائمی زندگی کرده‌ایم.  ماه‌هاست که کامیون‌هایی در اطراف محوطه دانشگاه حرکت می کنند و چهره دانشجویان مسلمان را به نمایش می‌گذارند... دوستان من صرفاً به دلیل حضور در سازمان‌های مذهبی مسلمان، مشاغل خود را از دست داده‌اند، و پس از لغو قراردادهایشان، اخراج شده‌اند... اگر کامیون‌های یهودی‌ستیزانه در اطراف محوطه دانشگاه می‌چرخیدند و پهپادهایی با شعارهای یهودی‌ستیزانه بر فراز آن پرواز می‌کردند، نمی‌توانم باور کنم که دانشگاه هاروارد برای متوقف کردن آن تلاش بیشتری نمی‌کرد.»

کارگروه مبارزه با یهودی‌ستیزی و تعصبات ضداسرائیلی  نیز در گزارش خود نوشت که تعصب در هاروارد و در سطح دانشگاهی «گسترده‌ و مستمر ولی با مدارا همراه است.»

این کارگروه گزارش داده است که 26 درصد از دانشجویان یهودی هاروارد می گویند که از نظر فیزیکی احساس ناامنی می‌کنند، در حالی که 39 درصد گفته‌اند که در دانشگاه احساس راحتی نمی‌کنند.

این کارگروه گفت که نزدیک به 60 درصد از دانشجویان یهودی گزارش داده‌اند که به دلیل نظرات خود، «تبعیض، کلیشه‌سازی یا تعصب منفی» را تجربه کرده‌اند و 25 درصد از آنان بر این باورند که هیچ «مجازات تحصیلی یا حرفه‌ای» به دلیل ابراز نظراتشان وجود ندارد.

در میان نمونه‌های تعصب، این کارگروه به نقل از یک شهروند اسرائیلی که در آنجا تحصیل می‌کند، گفت که اسرائیلی‌ها «از روز اول حضورشان در این دانشگاه به تبعیض اجتماعی عادت می‌کنند!»

این گزارش به نقل از این دانشجو افزوده است: «افرادی که از صحبت کردن با شما خودداری می‌کنند، حتی تظاهر به مهربان بودن نمی‌کنند. برخی از مردم تظاهر به مهربان بودن می‌کنند و وقتی می‌فهمند که [من] اسرائیلی هستم، مکالمه را به شیوه‌ای مودبانه به پایان می‌رسانند و سپس دیگر با [من] صحبت نمی‌کنند.» 

هر دو کارگروه، مجموعه‌ای از توصیه‌ها را برای مبارزه با تعصب نژادی و مذهبی در محوطه دانشگاه ارائه کردند، از جمله: گسترش دسترسی به خدمات حقوقی برای مبارزه با داکسینگ.

گاربر رئیس دانشگاه هاروارد گفت که این دانشگاه تلاش‌های خود را برای اطمینان از اینکه هاوارد مکانی است که «ایده‌ها در آن مورد استقبال، بحث و جدل با روحیه جستجوی حقیقت» قرار می‌گیرند و «احترام متقابل یک هنجار است»، دوچندان خواهد کرد.



https://irrcmr.com/post/520