گروهی از کوئیکرهای Quakers آمریکا در حال راهپیمایی بیش از 300 مایلی از شهر نیویورک به واشنگتن هستند تا علیه سرکوب مهاجران توسط دولت ترامپ اعتراض کنند.
این راهپیمایی ادامه سنت طولانیمدت فعالیت کوئیکرها در آمریکا است. از نظر تاریخی، اقلیت مذهبی کوئیکر در اعتراضات مسالمتآمیز برای پایان دادن به جنگها و بردهداری و حمایت از حقوق رای زنان در راستای تعهد خود به عدالت و صلح شرکت داشتهاند.
کوئیکرها در اوایل سال جاری میلادی از دولت فدرال به دلیل اقدامات ماموران اداره مهاجرت در بازداشت افراد در عبادت گاهها شکایت کردند.
سازماندهندگان این راهپیمایی میگویند که اعتراض آنها با هدف نشان دادن همبستگی با مهاجران و سایر گروههایی است که توسط دولت دونالد ترامپ هدف قرار گرفتهاند.
جس هابز پیفرJess Hobbs Pifer ، یک کوئیکر 25 ساله و سازماندهنده راهپیمایی، گفت: " من فقط باید یک قدم جلوتر بگذارم تا به سمت چیزی بهتر و واقعیتر نسبت به آنچه کوئیکرهای قبل از ما برای رویای آمریکایی انجام دادند، حرکت کنم."
هدف آنها این است که از مکانی به نام کوئیکر میتینگ هاوس فلاشینگ Flushing Quaker Meeting House به سمت جنوب - از طریق نیویورک، نیوجرسی، مریلند و پنسیلوانیا - به سمت ساختمان کنگره آمریکا راهپیمایی کنند تا نسخهای از "اعتراض فلاشینگ" را تحویل کنگره دهند. "اعتراض فلاشینگ"“Flushing Remonstrance” سندی از قرن هفدهم که خواستار آزادی مذهبی و مخالفت با ممنوعیت عبادت کوئیکرها بود.
کوئیکرها میگویند که ارایه این سند در سال 2025 در واقع یادآوری "حفظ اصل راهنما مبنی بر اینکه همه (به آمریکا) خوش آمدند" است.
انجمن مذهبی دوستان - که بیشتر به عنوان کوئیکرها شناخته میشود - در قرن هفدهم در انگلستان تشکیل شد.
این گروه مسیحی توسط جورج فاکس George Fox,، یک انگلیسی که به عقاید انگلیکان ها Anglican ( یک شاخه از مسیحیت غربی) در برگزاری مراسم دینی و اقتدار کلیسا اعتراض داشت، تأسیس شد. فاکس که به دلیل مخالفت با کلیسای رسمی به دادگاه آورده شد، با قاضی درگیر شد و قاضی دادگاه او را به دلیل تحریکش در مورد مسائل مذهبی "کوئیکر" نامید.
راس بروبک Ross Brubeck 38 ساله، یکی از سازماندهندگان راهپیمایی کوئیکرها در آمریکا، گفت: با پیروی از باورهای اصیل ایمانی و باور به عدم خشونت و لزوم عدالت، کوئیکرها برای لغو بردهداری، به نفع جنبش حق رای، علیه هر دو جنگ جهانی و نقش ایالات متحده در جنگهای ویتنام و افغانستان تظاهرات کردهاند.
آنها همچنین به اعتراضات علیه سازمان تجارت جهانی در سیاتل و اعتراضات در دفاع از جان سیاهان پس از قتل جورج فلوید در سال 2020 پیوستند.
بروبک که در امتداد مسیری در نیوجرسی با همراهانی که یک پرچم آمریکا را وارونه تکان میدادند - که هدف آن نشان دادن پریشانی است - راهپیمایی میکرد، گفت: "کوئیکرها از زمان تأسیس ایالات متحده نقش اساسی در مخالفت با سرکوب در داخل داشتهاند."
اعضای این گروه همچنین به دلیل امتناع از پیوستن به جنگهای خارجی آمریکا به دلیل اعتقادشان به صلحطلبی و عدم خشونت، مورد تحقیر قرار می گیرند و برخی به دلیل تلاش برای گسترش باورهای مذهبی خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته و حتی به قتل می رسند.
در اوایل سال جاری، پنج جماعت کوئیکر چالشی را شروع کردند که هدف آن مخالفت با اقدام دولت ترامپ در دادن اختیارات گسترده به ماموران اداره مهاجرت آمریکا برای بازداشت افراد در عبادتگاهها است.
پس از آن، کوئیکرها به تشکل شماری از گروه های مذهبی مسیحی و یهودی که نماینده میلیونها آمریکایی هستند، پیوستند و شکایتی مشابه را ارائه کردند، اما یک قاضی فدرال ماه گذشته علیه آنها رای داد.
در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری، دونالد ترامپ اصرار داشت که مهاجران یک تهدید وجودی برای آمریکا هستند. حال آنکه آمریکا اساسا بر مبنای مهاجرت شکل گرفته است.
ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید، کارزاری را برای اجرای قوانین مهاجرت آغاز کرده است و با قضات فدرالی که تلاش میکنند او را مهار کنند، درگیر شده است.
بروبک گفت: "مهاجران کسانی هستند که بیشترین آزار و اذیت را در ایالات متحده آمریکا تجربه میکنند."
AP News