برگزاری همایش بزرگ "ارومیه و حماسیه آزادسازی خرمشهر" فرصت مناسبی برای تاکید بر وحدت و همدلی ملت تاریخی ایران، به عنوان عامل مهم پایداری و شکست ناپذیری ملت ایران در سالهای اخیر به عنوان هدف اصلی دشمنان مورد تهاجم قرار گرفته است. سخنرانان این همایش هر یک با بیانی متفاوت، به تبیین ریشه ها و تاثیرات وحدت و همدلی ایرانیان پرداختند.
بابا ایاد: جنگ هشت ساله برای نابودی ایران طراحی شده بود
ایاد برامزاده، از فرماندهان مقاومت خرمشهر (بابا ایاد) گفت: وقتی خرمشهر آزاد شد، با حروف فارسی و لاتین در ورودی های شهر نوشته شد که جمعیت خرمشهر 36 میلیون نفر است، این رقم اشاره به کل جمعیت ایران داشت که در آن زمان 36 میلیون نفر بود. ما در هشت سال دفاع مقدس از همه اقوام و ادیان نیرو داشتیم. کوچکترین نیروی رزمنده ما، آن نوجوان 11 ساله از عزیزان سیستان و بلوچستان ما از اهل سنت بود. آیه "واعتصموا بحبل الله" در هشت سال دفاع مقدس ایرانیان ترسیم شد. همه بودند. ائمه بزرگوار اهل تسنن در خط مقدم جبهه بودند و ما به امر امام خمینی (ره) پشت سر آنها نماز می خواندیم. نفاق چیزی است که دشمن در همان اوایل هم دنبالش بود. طارق عزیز چند روز پس از شروع جنگ به صراحت اعلام کرد که تجزیه ایران، خیلی بهتر از دولت واحد است. قرار بود ایران را به چهار دولت تقسیم کنند؛ بلوچستان و کردستان و خلق عرب و خلق ترک را مطرح کردند تا بتوانند مسلط شوند و راحت ایران را تکه تکه کنند. اما، با همت علما و بزرگواران این مملکت و اطاعت از فرمان ولی فقیه، مردم جلوی این توطئه را گرفتند. کل خرمشهر سقوط نکرد. نگذاشتیم قسمت جنوبی اش سقوط کند. جنگ روانی راه انداختند. پس از 15 روز جنگ تمام مهمات هایمان تمام شد. شهید جهان آراء ما را جمع کرد و گفت باید از خود دشمن سلاح غنیمت بگیریم.
در جلسه ای هم که با حضور بنی صدر، رییس جمهوری وقت تشکیل شده بود، هیچ اعتنایی به خواسته جهان آرا نشده بود. ابتدا او را به جلسه راه نداده بودند. وقتی هم محمد جهان آراء به همراه آیت الله خامنه ای وارد همان جلسه شد، بنی صدر اصلا از جایش تکان نخورد و در پاسخ به معرفی جهان آرا توسط آیت الله خامنه ای، بنی صدر گفت بله می شناسم، او در اینجا چه می کند؟ او در اینجا کاری ندارد! دستور ما نیست! بنی صدر می گفت باید زمین بدهیم و زمان بخریم! عقب نشینی کنید به ارتفاعات پل دختر! این چه منطقی بود! این خیانت بود! دسیسه پشت دسیسه بود! نسل جوان این واقعیات را نمی داند. باید اینها گفته شود. عزیزان! بدانید که یک فلسفه که جنگ را به ایران تحمیل کردند، این بود که می خواستند ایران را نابود کنند!
دکتر میرزاده: ایرانی ام، آذری ام ؛ بدون ایران نمی توانم زندگی کنم
دکتر میرقاسم میرزاده، از همرزمان شهید باکری در دفاع مقدس گفت: صدام در بصره کنفرانس خبری گذاشته بود و گفته بود که ایران دروغ می گوید و جزایر مجنون در اختیار ماست. قرار بود حمله کنند و جزایر مجنون را از ایرانی ها بگیرند. شهید باکری رزمندگان را جمع کرد و گفت هر کس می خواهد شهید شود، این طرف و هر کس نمی خواهد شهید شود، آن طرف بایستد! همگی در طرف کسانی که می خواستند شهید شوند، جمع شدیم. چه کسی بود که آن طرف برود؟! در آن عملیات سلاح و مهماتی که ما در اختیار داشتیم، به هیچ وجه قابل قیاس با سلاح و مهمات آنها نبود. واقعا همه ملت در همان سنگرها بودند، هیچ فرقی نمی کرد که چه کسی آذری است و چه کسی فارس و کرد و عرب و عجم! هیچ فرقی نمی کرد. همه با هم بودیم؛ ایران بسیار قوی است، بسیار قوی.
اکنون هم وقتی در کنفرانس های بین المللی به عنوان تولید کننده بزرگ پلی اتیلن رکورد جهانی را در اختیار داریم، این افتخار برای کل ایران است و شخصی نیست. وقتی در آمریکا و کانادا و اروپا، پرچم ایران در راس است، این افتخار برای همه ماست. وقتی از آن کشورها دعوت به کار شدم، جواب دادم که من ایرانی ام، آذری هستم، ناسیونالیستم و بدون مادرم نمی توانم زندگی کنم و ایران هم مادرم است. امیدواریم که همانطور که در هشت سال دفاع مقدس همه باهم بودیم و یک وجب خاک واگذار نکردیم، اکنون هم به کسانی که اختلاف می اندازند، همه با هم و هر کس به نوبه خود جواب بدهد.
دکترمحمدقلیزاد: هدیه نماد الله اکبر ارومیه به خرمشهر، مشارکت در جشن ملی، میهنی و حماسی ملت ایران بود.
دکتر محمدرضا محمدقلیزاد، از رزمندگان دفاع مقدس گفت: زمانی که با حمله رژیم صدام در عراق به ایران، دفاع مقدس شروع شد، خیلی از اراضی کشور ما اشغال شد. اما، خرمشهر وضعیت خاصی پیدا کرد که شاید بخاطر مقاومتی بود که شهید جهان آراء و هم رزمانش با تجهیزات اندک ایستادگی کردند و از خرمشهر دفاع کردند. وقتی خرمشهر اسیر شد، گویی تمامی ایران اسیر شد و با اسارت خرمشهر یک بغض در گلوی همه گیر کرد و زمانی که خرمشهر آزاد شد، آن بغض ترکید و آن شادی که به وجود آمد، در تاریخ بی سابقه بود. آنچنان شادی زائدالوصفی از تک تک این سلول ها جاری می شد. جشن ملی و میهنی و حماسی ملت بود. در شهرداری ارومیه تصمیم گرفتیم که نماد الله اکبر ارومیه را برای سهیم شدن در شادی ملی آزادی خرمشهر، به مردم این شهر هدیه بدهیم. گویی یک هدایت الهی در این کار بود. زمانی هم که این هدیه را به خرمشهر می بردیم، از همه اقشار خرمشهر در میان ما بود؛ هم مسلمان داشتیم و هم مسیحی، گویی ما نماینده تمامی اقشار مردم بودیم.
استاد بیت الله جعفری: شهید باکری با همراهی کُردها امنیت منطقه شمال غرب کشور را برقرار کرد
استاد بیت الله جعفری، شاعر پیشکسوت انقلابی گفت: برادر باکری با همراهی برادران کرد توانست منطقه شمال غرب کشور را آرام کند. با حضور کُردها امنیت را در این منطقه برقرار کرد. همیشه این دو بیت را با امام جمعه عزیزمان، امام جمعه باسواد و فرهیخته مان آقای قریشی می خوانم:
عزیز ما بود در هر کجا کرد (نه تنها در آذربایجان، بلکه در کل ایران)
مبادا لحظه ای از ما جدا کُرد ( دشمن جدایی را می خواهد، اما کرد این را نمی خواهد)
تعالی الله من هذا التعاون
بژی کرد و بژی کرد و برا کرد
حجت الاسلام قریشی: شیوه های فتنه انگیزی و تفرقه افکنی دشمن، گوناگون است
حجت الاسلام قریشی، امام جمعه ارومیه بر ضرورت حفظ وحدت و انسجام مردم در آذربایجان غربی و خنثی سازی توطئه های دشمنان ایران برای برهم زدن وحدت و امنیت در این استان تاکید کرد. حجت الاسلام قریشی، در همایش "ارومیه و حماسه آزادسازی خرمشهر"، با ذکر حدیثی از امام علی (ع) درباره شیوه های فتنه انگیزی شیاطین، حفظ وحدت و انسجام مردم را مهمترین وظیفه برای خنثی ساز طرح های دشمنان برای ضربه زدن به مردم آذربایجان غربی و ایران اسلامی برشمرد.
دکتر کاظمی: دینمداری، نوع دوستی و میهن پرستی صفات تاریخی بارز ایرانیان است
دکتر احمد کاظمی، رییس مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها گفت: دینمداری، نوع دوستی و میهن دوستی، سه صفت بارز ملت تاریخی و واحد ایران با تاریخ چند هزار ساله می باشد. این ویژگی ها از جمله میهن پرستی ملت ایران به دلیل نقشی که از ادوار گذشته از جنگ پرافتخار حرّان در دوره اشکانیان تا حماسه آزادسازی خرمشهر و تا همین امروز در ایفای رسالت تاریخی ایرانیان در صیانت از سرزمین و هویت شان داشته اند، مورد توجه ویژه جهانیان است.





